Sievaladvocaten.nl

Advocaat Heerhugowaard Langedijk e.o.

Juridische hulp nodig?
072 - 781 0000

Strafrecht Advocaat Heerhugowaard

Sieval Advocaten – strafrecht advocaat Heerhugowaard – wij behartigen graag uw belangen bij uw strafzaak

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit is het raadzaam om contact op te nemen met een advocaat van ons kantoor. U kunt dan samen met de advocaat de verdedigingsstrategie bepalen nog voordat u door de politie verhoord zal worden. Sinds maart 2016 heeft u bovendien als verdachte ook het recht op bijstand van een advocaat tijdens het verhoor. De advocaat kan er onder andere op toezien dat er geen ongeoorloofde druk op u wordt uitgeoefend en dat de schriftelijke verklaring overeenkomst met de mondeling door u afgelegde verklaring. Verdacht van een strafbaar feit? Neem zo snel mogelijk contact op met Sieval Advocaten – Strafrecht advocaat Heerhugowaard – en laat u bijstaan door één van onze advocaten.

Dagvaarding

Heeft u een dagvaarding ontvangen van de officier van justitie? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met een advocaat van ons kantoor. In de dagvaarding staat waarvoor u vervolgd wordt en wanneer u op de rechtbank moet verschijnen. Door tijdig een advocaat in te schakelen kunt u zorgen dat uw verdediging zo goed mogelijk wordt voorbereid en bent u ervan verzekerd dat de advocaat beschikbaar is op uw zittingsdag. De advocaat heeft dan bovendien ook nog voldoende tijd om onderzoekswensen in te dienen, zoals bijvoorbeeld het laten oproepen van getuigen.

TOM-zitting: ‘Taakstrafzitting Openbaar Ministerie’

Een TOM-zitting is een speciaal soort zitting waarbij geen rechter aanwezig is. U heeft het recht om zich bij te laten staan door een advocaat tijdens een TOM-zitting. Het gaat vaak om de behandeling van kleinere vergrijpen zoals winkeldiefstal of eenvoudige mishandeling. De officier van justitie of parketsecretaris zal u tijdens een TOM-zitting een voorstel doen. Een voorstel kan bijvoorbeeld een taakstraf of een boete zijn. Indien u het voorstel niet accepteert zal de zaak alsnog voorgelegd worden aan de rechter. Het is van belang dat u zich ook tijdens een TOM-zitting bij laat staan door een advocaat.

Politierechter / Meervoudige strafkamer

De politierechter oordeelt over vaak wat eenvoudigere zaken en kan maximaal een jaar gevangenisstraf opleggen. Naast een gevangenisstraf kan de politierechter u bijvoorbeeld ook een taakstraf of boete opleggen. De zaak wordt door één rechter behandeld.

De meervoudige strafkamer gaat over de zwaardere en ingewikkeldere zaken. De zaak wordt dan ook door drie rechters behandeld. De meervoudige kamer doet – anders dan de politierechter – niet direct uitspraak na de zitting.

Indien u opgeroepen bent om voor de politierechter of meervoudige strafkamer te verschijnen is het altijd aan te raden vroegtijdig een advocaat in te schakelen.

Uw strafrecht advocaat Heerhugowaard :

Onze advocaten staan u graag bij in uw zaak. Ook bij als u woonachtig bent in de regio zoals Langedijk (Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude, Oudkarspel), Alkmaar, Schagen en omgeving.


 

 


 


Afspraak maken?

Een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek? Bel ons op 072 – 781 0000 of klik op onderstaande button voor het contactformulier.

Neem contact op!

Neem contact met ons op: