Zo werkt alimentatie indexatie

14 december 2016

Zo werkt alimentatie indexatie.

Alimentatie dient ieder jaar geïndexeerd te worden. De indexering voor alimentatie in 2016 is 1,3 %. U dient zelf deze jaarlijkse verhoging in de gaten te houden. Let er wel op dat de indexering van alimentatie anders is dan de algemene inflatiecorrectie

Alimentatie dient ieder jaar geïndexeerd te worden. De alimentatie indexatie in 2016 is 1,3 %. U dient zelf deze jaarlijkse verhoging in de gaten te houden. Let er wel op dat de indexering van alimentatie anders is dan de algemene inflatiecorrectie!

Indien u de alimentatie indexatie niet jaarlijks doorgevoerd heeft, kunt u nog tot vijf jaar terug de indexering van de alimentatie vorderen. Indexering die u mis bent gelopen voor die periode kunt u wegens verjaring niet meer vorderen. Indien de alimentatie indexatie niet betaald wordt, kunt u altijd overwegen het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) in te schakelen. Uiteraard kunt u ook juridische stappen ondernemen en zich wenden tot een familierecht advocaat, teneinde het openstaande bedrag alsnog te kunnen incasseren. Een advocaat kan dan direct voor u berekenen hoe groot de totale achterstand aan alimentatie is.

Heeft u vragen over uw alimentatie of over de indexering? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek bij Sieval Advocatenkantoor in Heerhugowaard.

Door uw alimentatie advocaat Heerhugowaard:

mevrouw mr. W.L. Sieval 
Advocaat familierecht, arbeidsrecht en strafrecht in Heerhugowaard.

info@sievaladvocaten.nl
072-781 00 00

Neem contact op!