Familierecht

Familierecht

Sieval Advocaten, uw familierecht & echtscheidingsadvocaat Heerhugowaard en omstreken: wij behartigen graag uw belangen bij een echtscheiding of andere juridische problemen binnen het familierecht.

Bij familierecht denken de meeste mensen als eerst aan een echtscheiding. Maar ook bij andere kwesties binnen dit rechtsgebied kan het verstandig zijn om een advocaat in te schakelen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan erkenning, gezag of uithuisplaatsing van een kind.

Echtscheiding

Overweegt u een echtscheiding? Heeft uw partner te kennen gegeven een echtscheiding te wensen? Of heeft u misschien samen besloten om een echtscheiding aan te vragen? In Nederland dient een verzoek tot echtscheiding nog altijd door een advocaat ingediend te worden. Sieval Advocatenkan u helpen met de aanvraag van uw echtscheiding. Naast de echtscheiding zijn er vaak nog andere zaken die geregeld moeten worden. Hieronder volgen voorbeelden van wat een advocaat nog meer voor u kan regelen in het kader van de echtscheiding. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons kantoor in Heerhugowaard. Voor meer informatie over de echtscheiding kunt u HIER het stappenplan downloaden.

Alimentatie

In het kader van een echtscheiding kunt u aanspraak maken op bijvoorbeeld partneralimentatie of kinderalimentatie. Aan de hand van uw financiële stukken kan een advocaat van ons kantoor de hoogte van de alimentatie berekenen. Het vastleggen van de alimentatie kan via de rechtbank, maar kan ook opgenomen worden in een overeenkomst. Ook wanneer de alimentatie gewijzigd moet worden omdat u of uw ex-partner bijvoorbeeld meer of minder inkomen zou hebben kunt u bij ons kantoor in Heerhugowaard terecht.

Omgangsregeling

Indien u samen met uw (ex-)partner kinderen heeft dient u samen een omgangsregeling of zorg- en contactregeling overeen te komen. U kunt voor informatie over het vastleggen van een omgangsregeling contact opnemen met een advocaat van ons kantoor. Ook als u onenigheid heeft over het nakomen van de omgangsregeling of wanneer u de omgangsregeling wenst te wijzigen kunnen wij u juridisch adviseren en indien nodig ook ter zitting bijstaan.

Erkenning en gezag

Heeft u samen één of meer kinderen maar heeft u deze kinderen niet erkend of heeft u geen gezag over deze kinderen? Wenst u gezamenlijk belast te worden met het ouderlijk gezag, of wenst u over te gaan tot erkenning maar werkt uw ex-partner niet mee? Neem dan contact op met een advocaat van ons kantoor om u nader te laten informeren over de mogelijke gevolgen en voorwaarden. Wenst u beiden wel over te gaan tot erkenning of het vestigen van gezamenlijk gezag maar weet u niet hoe dit moet? Ook dan kunnen wij u vrijblijvend en gratis adviseren en eventueel ondersteunen in uw aanvraag.

Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van uw kind

Een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van uw kind is vaak een heftige gebeurtenis. Een advocaat kan u ondersteunen en juridisch bijstaan binnen procedures omtrent ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Is er enkel nog een onderzoek gestart naar een maatregel van kinderbescherming dan is het vaak aan te raden om alvast in dit stadium juridisch advies in te winnen over het eventuele vervolgtraject. Neem voor informatie over een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing contact op met een advocaat van ons kantoor te Heerhugowaard.

Afspraak maken?

Een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek? Bel ons op 072 – 781 0000 of klik op onderstaande button voor het contactformulier.

Neem contact op!